Anma massage

Anma is een van de oudste massagevormen in de wereld en betekent letterlijk “druk” en “wrijf” of “kalmeren door wrijven”. Het is een geneesmethode die oorspronkelijk uit China anmakomt , het heette daar ”Anmo”. Het is tevens de eerste massagevorm die 2500 jaar geleden in lesvorm op papier werd gezet. De massage kwam 1300 jaar geleden tot stand in Japan en werd daar verder ontwikkeld, vandaar dat het een Japanse massage wordt genoemd. Anma massage is de voorloper van vele massagevormen zoals Shiatsu, sportmassage en Tuina.
Oorspronkelijk werd Anma massage vooral toegepast om het lichaam warm te krijgen en te houden in het vaak koele klimaat totdat men ontdekte dat het ook hielp tegen spier- en pijnklachten. Na vele jaren onderzoek naar deze massage leerden de masseurs welke specifieke lichaamsdelen je het beste kan behandelen voor een betere gezondheid.

Effect

anma Deze massage zorgt ervoor dat je lichaam weer in balans komt, waardoor je je beter voelt. Deze massage heeft een gunstige werking op het hele lichaam het is verrassend ontspannend en verkwikkend. Het stimuleert de bloed-, lymfe- en energiebanen, verder werkt het tegen pijn- en spierklachten. Voor mensen die voor het eerst gemasseerd worden is het een ideale massage.
De Anma bestaat uit stretchen, kneden en behandelen van drukpunten. Bij de Anma wordt geen olie gebruikt en kan over de kleding heen gegeven worden.
anma